• Atelierele Miraje

  Atelierele Miraje

  18 mai 2017, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca. Elevii de la școlile de masă și scolile speciale sunt așteptați la ateliere de improvizație în teatru, dans / mișcare, storytelling, modelaj in lut și muzică. Atelierele se vor desfășura între orele 9:00-14:00. Read More
 • Spectacol - concurs

  Spectacol - concurs

  17 - 18 mai 2017, ora 16:00, Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca. Secțiuni: teatru, dans și muzică. Read More
 • Cafeneaua pe întuneric

  Cafeneaua pe întuneric

  16 mai 2017, un eveniment special, aflat la a patra ediție, care atrage atenția asupra problemelor persoanelor nevăzătoare. Timp de două ore veți experimenta cum e să trăiești pe întuneric. Anul trecut aproximativ 100 de persoane au trecut pragul cafenelei, la cea de-a treia ediție. Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Peste 200 de participanți la ediția a VIII-a a Mirajelor

Anul acesta Miraje are un număr record de participanți. Peste 200 de tineri de la școlile speciale din 8 orașe din țară și școli normale din Cluj-Napoca vor urca pe scena Mirajelor pentru a cânta, dansa și juca teatru. Pe lângă spectacolele de teatru, dans și muzică, Festivalul Cultural Miraje cuprinde și două evenimente speciale: Cafeaneaua pe întuneric și Biblioteca Vie BDS – Povești de viață ale persoanelor cu dizabilități.

În zilele de 19 și 20 mai la Casa de Cultură a Studenților participanți din Arad, Buzău, Cluj-Napoca, Pașcani, Sibiu, Simeria, Tîrgu Frumos și Zalău își vor etala talentul și vor deschide mințile spre o nouă viziune asupra persoanelor cu dizabilități. Pentru că: arta nu are limite!

Fiecare seară de spectacole se va încheia cu un concert susținut de un invitat special. Trupa clujeană de coveruri Khameleon Band va urca pe scena Casei de Cultură a Studenților în prima seară, marți 19 mai de la ora 18:00. Iar cei de la Catrhythm vor aduce atmosfera anilor ’50 în a doua seară a Mirajelor: 20 mai, ora 18:00.

La Cizmărie este localul clujean care va găzdui a doua ediție a Cafenelei pe întuneric. Timp de două ore, de la 18:00 la 20:00 participanții vor experimenta legați la ochi cum este să trăiești în întuneric. Cafeneaua pe întuneric este un eveniment de conștientizare a publicului larg privind provocările cu care se confruntă în viața de zi cu zi nevăzătorii. La prima ediția peste 120 de persoane au trecut pragul unui alt local clujean, realizând importanța susținerii persoanelor cu dizabilități de vedere.

Biblioteca Vie BSD – Povești de viață ale persoanelor cu dizabilități este un eveniment în premieră pentru Miraje, realizat în colaborare cu Biroul pentru Studenți cu Dizabilități al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Patru cărți vii vor încerca să inspire prin poveștile lor publicul larg și tinerii cu dizabilități aflați la început de drum. Profesori, scriitori, doctoranzi cu nevoi speciale vor demonstra că dizabilitatea nu este o piedică în calea succesului.

Biblioteca Vie BSD se va întâmpla joi, 21 mai, de la ora 16:00 la Galeria Casa Artelor (B-dul Eroilor, nr. 16).

Pentru că vrem ca mesajul nostru să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Festivalului.