Atelierele Miraje

După succesul ediției a VII-a, care a presupus un program extins de patru zile de activități non-formale, ediția din 2015 își propune să organizeze timp de 4 zile activități non-formale dedicate tinerilor cu și fară nevoi speciale.

Astfel, miercuri, 20 mai 2015, pentru aproape 2 ore (11:30-13:00) Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca va fi gazda Atelierelor Miraje.

Scopul atelierelor este dezvoltarea coeziunii de grup şi dezvoltarea relaţiilor interpersonale. Specialiști în domeniul teatrului, al dansului şi muzicii vor introduce participanții în tainele teatrului de improvizație, a muzicii/ mișcării și a dansului de improvizație.

Surpriza de anul acesta a Atelierelor Miraje e atelierul de mișcare, unde tinerii se vor putea cățăra pe peretele artificial de escaladă din incinta Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca. Tot la acest atelier tinerii vor învăță să meargă cu tandemul.

Sunt așteptați elevi din şcolile speciale şi de masă partenere, participante la festival, şi din alte şcoli clujene, cadre didactice, voluntari. Elevii vor participa la atelier însoţiţi de un cadru didactic.